Uncategorized

Vucic Kërkojnë Leje Që Ta Vizitojë Kosovën Me Djuricin, Vulinin E Petkovicin: Qeveria Ju Thotë JO

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vucic,ka bërë kërkesë që ta vizitojë sot Kosovën së bashku me korrierët e tij.

Vucic ka kërkuar që të vijë në Kosovë i shoqëruar me dy radikalët që i ka nën kontroll, me ministrin e Mbrojtjes, Aleksandër Vulin dhe Marko Djuric, ky i fundit i arr estuar dhe dë buar nga Kosova.

Po ashtu me Vucicin, i shoqëruar është thënë se do të jetë edhe shefin i ri i të ashtuquajturës Zyre për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkovic.
Kërkesa e Vucicit është bërë përmes Zyrës Ndërlidhëse të Serbisë në Kosovë, ashtu siç parashihet në marrëveshjen e Brukselit për vizita të tilla.

Në këtë letër, Vucic ka kërkuar që Kosova t’i sigurojë ekipit të tij eskortë policore për përcjellje gjatë qëndrimit në Kosovë, e po ashtu edhe t’ua lejojë mbajtjen e ar mëve gjatë kësaj vizite.
Mirëpo, media ka mësuar nga burimet brenda Ministrisë së Punëve të Jashtme se një vizitë e tillë nuk do të lejohet dhe leja e tyre për ta vizituar Kosovën është re fuzuar tanimë.

MPJ e ka cilësuar si pro vokim rreth situatës së fundit në lidhje me Gjy katën Speciale, de klaratat e Vucicit për luf të dhe sidomos pas zbulimit të va rrezës masive, në afërsi të Rashkës në Serbi, me trupat e shqiptarëve të vr arë gjatë lu ftës nga fo rcat serbe në Kosovë.

Related Articles

Back to top button